Teenetemärgid pakkusid rõõmsa üllatuse

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi 99. sünnipäeva eel teenetemärgid tänuks 113 inimesele. Teiste seas saab ordeni rinda seitse Pärnumaaga seotud inimest: kunstnik Epp Maria Kokamägi, sõudjad Andrei Jämsä, Tõnu Endrekson, Kaspar Taimsoo, Allar Raja, doonor Priit Kaja ja piirivalvur Janek Pinta.

Nii mõnigi teenetemärgi pälvinu kuulis rõõmsast uudisest Pärnu Postimehe vahendusel. Valgetähe IV klassi teenetemärgi värske omanik Epp Maria Kokamägi jõi uudisest kuuldes parasjagu teed. “Kas ikka mina, Epp Maria Kokamägi? Uskumatu!” hüüatas kunstnik, “Ma joon just teed ja see jääb kohe kurku kinni.”

Presidendilt Eesti Punase Risti V klassi ordeni saav doonor Priit Kaja kuulis teenetemärgi saamisest samuti ajakirjanikult. “See on suur asi, et president mind ordeniga tunnustab,” avaldas 110 korral verd loovutanud pärnakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles