Liikluspidu "Kolm sõpra"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Turvalise liiklemise teema vajab lastega arutamist järjepidevalt. Sageli on lapsed tormakad ja teevad ettearvamatuid liigutusi tänavalgi. Seepärast tuleb neile ikka ja jälle rääkida ohtudest, mis liikluses varitsevad. Nädala jooksul pöörati Pärnu Mai lasteaias harilikust suuremat tähelepanu laste liiklusohutusteadmiste kujundamisele.

10. veebruaril toimus terviseedendamise meeskonna eestvedamisel lastele saalis vahva mängupidu.

Ettevõtmise ilmestamiseks olid kaasatud tegelased Priit, Anu ja Sebra, kes mängisid läbi olukordi, mida iga päev liikluses ette tuleb. Näiteks: mis juhtub, kui lapsed tänaval jooksevad ega pane tähele, mis ümber toimub? Kuidas käituda, kui on juhtunud õnnetus? Kuidas ennast liikluses nähtavaks teha?

Anu ja Priit said tuttavaks uue sõbra Sebraga, kes õpetas, kus ja kuidas ületada sõiduteed. Lastega koos liikumismängu "Valgusfoor" mängides saadi teada, millise tulega võib üle sõidutee minna. Anu ja Priidu seiklustest ja vahvatest mängudest said osa igas vanuses lapsed sõimeealistest kuni koolieelikuteni. Vastavalt vanusele kohandati õpetatavate liiklusteemade ja liikumismängude raskusastet.

Kohal oli noorsoopolitseinik Karmen Raud, kes rääkis lastele helkuri vajalikkusest, turvavarustuse kasutamisest jalgrattaga sõites ja ohutu liiklemise põhimõtetest. Kuna 11. veebruaril tähistati üle Euroopa 112 päeva, tuli juttu hädaabinumbrist 112. Maanteeamet aitas mängupeo õnnestumisele kaasa, laenates Sebra kostüümi ja kinkides igale rühmale liiklusteemalisi õppevahendeid: raamatuid ja lauamänge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles