Tori rahvas laulis ja tantsis valla 150. aastapäeva peol

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tori vallavolikogu esimese istungi protokoll, kus vallavanemale ja tema abidele palgad määrati, pärineb uue kalendri järgi 15. veebruarist 1867. See teadmine andis põhjust pidada 150 aastat hiljem folklooripäeva ja süüa ruutmeetrisuurust torti.

Tori põhikooli direktori Pille Usina jutu järgi oli kunagine vallavanem Jüri Puust omavalitsuse taastamise aastapäeval, 19. detsembril mitu korda maininud, et valla sünnipäeva tuleb pidada 15. veebruaril. Sellele väitele andis kinnitust vallavolikogu esimese istungi protokoll. Tori rahvamajas tähistati juubelit folklooriõhtuga, millel esinesid kohaliku lasteaia, kooli, rahvamaja kollektiivid. Valla asutamise aegseid protokolle lugesid ette Tori rahvamaja eksperimentaalteatri TRET näitlejad.

Publiku hulgas istus ajalooprofessor, Tori valla vapimärgi kavaler Aadu Must, kes on talletanud lugusid maakohast, kus kirik ja põrgu seisavad kõrvuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles