Kaisma muuseumis näeb pitsilist naistepesu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisma rahvamaja juhataja Imbi Tõnismaa (paremal) ja Marika Kruusmaa näitasid muuseumitoas kohalike toodud põnevaid esemeid.
Kaisma rahvamaja juhataja Imbi Tõnismaa (paremal) ja Marika Kruusmaa näitasid muuseumitoas kohalike toodud põnevaid esemeid. Foto: Mailiis Ollino

Kaisma rahvamaja kahest otsatoast on kujundatud muuseum, kus näeb kohaliku mõisahärra Viktor von Oldekopi tulemasinat, 1900. aasta peent naistepesu, aga ka suurt hulka Kergu ja Kaisma möödanikuga seotud esemeid.

Kohaliku omaalgatuse programmi ja koduvalla Vändra toetusega remonditud ja sisustatud tubades räägivad Kaisma rahvamaja juhataja Imbi Tõnisson ja MTÜ Kultuuriselts Kerkau juhatuse liige Marika Kruusmaa sädevil silmi, mis ja kuidas on kohalike abiga juba siia saanud.

Kunagine kolikamber on muutunud hubaseks salongiks uue põranda, tumeda lillelise tapeedi, kardinate ja mööbliga, mille praktilised naised leidsid mööbliaidast nagu sobiva lühtrigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles