Rekordeid püstitanud sprinter õpib biokeemikuks

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura-Maria Oja (keskel) osaleb USAs oma ülikooli värvides paljudel võistlustel.
Laura-Maria Oja (keskel) osaleb USAs oma ülikooli värvides paljudel võistlustel. Foto: Kennesaw State University

USAs Kennesaw State Universitys (KSU) tudeeriv sprinter Laura-Maria Oja on uuendanud tänavu küll Pärnumaa rekordit, kuid sellele vaatamata plaanib ta oma jooksjakarjäärile joone alla tõmmata ja pühenduda biokeemiale.

Eesti Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril parandas 22aastane pärnulanna tänavu juba teist korda Pärnumaa rekordit 60 meetri tõkkesprindis, võites USAs Winston-Salemis ASUNi piirkonna ülikoolide kergejõustiku meistrivõistlustel 8,45 sekundiga hõbemedali.

“Pärnu rekord tekitab veidi tunde, nagu oleks midagi teinud, et ma polnud niisama harrastaja. Nüüd on ehk mingi märk minustki maas,” avaldas Oja. “See jääb mu viimaseks hooajaks, ei ole enam sellist pühendumust, nagu mul oli Eestis. Teen mis tarvis, ei midagi enamat. Seda ei saa kunagi teada, kas see hooaeg oli mu lagi, sest arenguruumi on alati ja tehnika pole mul kunagi ideaalne olnud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles