Sindi väärtuslikem allee läbis hoolduse

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi vabriku rajaja Wöhrmanni nimeline läänepärnade allee näeb arboristide hoolduslõikuse järel kena välja.
Sindi vabriku rajaja Wöhrmanni nimeline läänepärnade allee näeb arboristide hoolduslõikuse järel kena välja. Foto: Mailiis Ollino

Sindi kesklinnas töötasid sel nädalal arboristid, kes tegid hoolduslõikust Wöhrmanni puiestee läänepärnadele, töö tellis linnavalitsus ja eelarvest kulus selleks ligemale 3600 eurot.

“Wöhrmanni allee puud on Sindile olulised nii ajalooliselt kui tänapäeval linna esindustänava kaunistajana, seepärast saigi sel aastal linnaeelarvest osake raha planeeritud puuhooldustöödeks,” selgitas Sindi abilinnapea Mirko Reiman.

Puiestee kannab Sindi asula ja vabriku rajanud Riia töösturi Johann Christoph Wöhrmanni nime. Tööstur palkas aedniku ja suurem osa haljastuseks vajalikke puid toodi meritsi. Muu hulgas Hollandist pärit läänepärnad, millest istutati kõnealune peaaegu paarisaja aasta vanune allee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles