Maanteeamet soovitab valmistuda rehvide vahetuseks

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehv. Foto on illustreeriv.
Rehv. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Talverehvide kohustuslik kasutusaeg on küll lõppenud, kuid talviste tee- ja ilmastikuolude jätkudes võib naastrehvidega sõita 30. aprillini.

Maanteeameti liikluseksperdi Villu Vane sõnade järgi ei anna keegi eraldi korraldust rehve vahetada ja otsuse teeb iga autojuht oma igapäevase teekonna põhjal.

"Ilm on kevadine ja suurem lumi läinud. Rehvivahetusele peaks mõtlema, kuid arvestada tuleb, et ilmaprognooside kohaselt võib mõnel päeval tulla veel nii lund kui lörtsi. Seega, kiirustama ei pea, kuid liialt venitada ei ole mõtet," selgitas Vane. "Igaüks peab ise otsustama, lähtudes sellest, millistel teedel, kui palju ja millisel kellaajal sõita tuleb."

"Kui sõidetakse pikki vahemaid või liigeldakse iga päev väiksematele teedel, ei pea veel kiirustama," rääkis Vane. "Need inimesed, kes elavad ja sõidavad linnas või linna lähedal, võiksid juba rehvivahetusele mõtlema hakata. Siinkohal soovitaks kaaluda, ehk oleks tulevikus lamellrehvide kasutamine otstarbekam."

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe lisas, et rehvid võiks ära vahetada siis, kui õhutemperatuur püsivalt plusspoolel. "Soovitan juba praegu üle vaadata suverehvid ja kui nende mustri sügavusest jääb vajaka, tuleb minna uute järele," lausus ta.

Suverehv hoiab masina kõige paremini teel, kui mustrijääk on vähemalt kaks millimeetrit. "Rehve ostes ei tohiks mõelda raha säästmisele, sest sõidukit ühendavad teega ainult rehvid," rääkis Tikerpe.

Majandus- ja kommunikatsiooniministri määruse kohaselt on naastrehve lubatud kasutada 31. märtsini, kuid erandina talviste tee- ja ilmaolude korral 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles