Dementsete toetamine sõltub eurorahast

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravi tänaval asub Pärnu haigla õendus-hooldusosakond koos eraldi dementsete osakonna ja hooldekoduga.
Ravi tänaval asub Pärnu haigla õendus-hooldusosakond koos eraldi dementsete osakonna ja hooldekoduga. Foto: Mailiis Ollino

Kui sügisel “dementsete lasteaia” loomiseks Euroopa Liidu toetusraha õnnestub saada, kavatseb Pärnu linnavalitsus selle rajada vana haigla hoovi Ravi tänavale.

Vana haigla õuemaja, kus kunagi asus MTÜ Maarjakodu, sobib dementsete päeva- ja lühemaajaliseks hoolduseks kolmel põhjusel. Esiteks asub vanas haiglas Pärnu haigla õendus-hooldusosakond koos eraldi dementsete osakonna ja hooldekoduga. Teiseks on linnale teenust osutama hakkavas haiglas Pärnumaa parimad erialased teadmised. Kolmandaks paikneb see linna keskel, järgmise variandina kõne alla tulev Tammiste hooldekodu aga äärelinnas.

Linnavalitsus soovib, et “dementsete lasteaias” oleks nii päevahoid kui intervallhooldus. “Tingimused on samasugused, vahe on vaid selles, kas personal on tööl kaheksast viieni või ööpäev läbi,” ütles abilinnapea Jane Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles