Jannseni-nimelise auhinna pälvib hariduselu edendaja

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna tänavuse Johann Voldemar Jannseni nimelise auhinna pälvib Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna üldhariduse peaspetsialist Virve Laubele pikaajalise märkimisväärse panuse eest Pärnu linna hariduselu edendamisse.
Pärnu linna tänavuse Johann Voldemar Jannseni nimelise auhinna pälvib Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna üldhariduse peaspetsialist Virve Laubele pikaajalise märkimisväärse panuse eest Pärnu linna hariduselu edendamisse. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linna tänavuse Johann Voldemar Jannseni nimelise auhinna pälvib Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna üldhariduse peaspetsialist Virve Laube pikaajalise märkimisväärse panuse eest Pärnu linna hariduselu edendamisse.

Jannseni-nimelise auhinna laureaat Virve Laube on väga paljude algatuste autor Pärnu hariduselus, olümpiaadide traditsiooni elushoidja, õpilaste teaduspäevade korraldaja ja avastusõppe arendaja. Ta on loonud koostöömudeli "Pärnu linn kui õpikeskus", Pärnu noorte teaduskeskuse ja õpetajate aineühenduste süsteemi. Samuti koordineerib Laube õpilaste kodu-uurimiskonverentside korraldamist, reaalhariduse ja teaduse populariseerimist Pärnu koolides ja õppekava arendust. Ta on üleriigilise Koidulauliku luulekonkursi algataja ja Pärnu noorte puhkpilliorkestri asutaja.

Laube kandidatuuri preemiale esitasid seitse Pärnu õpetajate aineühendust, Pärnu kunstide maja ja Pernova keskkonnahariduskeskus.

16. mail tähistatakse Johann Voldemar Jannseni 198. sünniaastapäeva, mille raames kell 17 antakse Lydia Koidula memoriaalmuuseumis üle Jannseni-nimeline auhind, samuti ajalehe Pärnu Postimees eripreemia ja AS Wendre kultuuripreemia. Esineb Pärnu kammerkoor.

Wendre haridus- ja kultuuripreemia pälvib Jana Trink, kes on SA Pärnu Vabahariduskeskuse juhatuse liige ja omanimelise erakooli asutaja-juht. Wendre premeerib teda aastatepikkuse tulemusliku töö eest laste ja noorte loomingulisuse arendamisel.

Jannseni-nimeline auhind on asutatud 1994. aastal Postipapa mälestuse jäädvustamiseks. Auhind antakse Pärnu kultuuri- ja haridusellu märkimisväärselt panustanud isikule, väärtustamaks tema tööd.

Jannseni-auhinna laureaadid

2016 - Luule Luuse, Pärnu kultuurimaastiku pikaajalise rikastamise eest

2015 - Ain Roost, pikaaegse töö eest Pärnu teatrielu edendamisel

2014 - Jüri Alperten, tulemusliku töö eest Pärnu Linnaorkestri peadirigendina

2013 - Feliks Kark, kaaluka panuse eest linna kultuuriellu

2012 - Vello Paluoja, Eesti ja Pärnu kultuuriloo jäädvustamise eest kunstis

2011 - Arnold Anton, pikaaegse tegevuse eest muusikuna ja muusikaajaloo uurijana

2010 - Maaja Hage, Pärnu Ühisgümnaasiumi pedagoog-metoodik; aastatepikkuse eduka pedagoogitöö eest eesti keele ja kultuuri õpetamisel

2009 - Grete Naaber, pikaajalise Pärnu kultuurielu kajastamise ning Pärnu kultuuriinimeste tegevuse jäädvustamise eest

2008 - Olaf Esna, Endla teatri kauaaegne juht; Pärnu ja linna erinevate eluvaldkondade ajaloo uurimise ning jäädvustamise eest

2007 - Hilja Treuberg, kauaaegse kultuuritöö edendamise eest Pärnu linnas

2007 - Lembi-Enel Taev, Erakorraliselt postuumselt silmapaistva panuse eest Pärnu kultuurielu rikastamisel

2006 - Lii Tedre, näitlejanna; pikaajalise särava panuse eest Pärnu kultuuriruumi rikastamisel

2005 - Ilmar Tõnisson, pedagoog, dirigent ja interpreet; väljapaistva muusikapedagoogilise tegevuse ja hindamatu panuse eest Pärnu linna muusikaelu arendamisel

2004 - Bruno Sõmeri, kunstnik; pikaajalise loomingulise tegevuse ja panuse eest Pärnu kunstielu rikastamisel

2003 - Valve Prikk, Pärnu Ühisgümnaasiumi pedagoog; emakeeleőpetuse edendamise eest Pärnu linnas

2002 - Juhan Peegel, akadeemik; J V Jannseni töö ja tegevuse väärtustamise ja Pärnu kui järjepideva eestikeelse ajakirjanduse sünnilinna teadvustamise eest

2001 - Leida Talts, Endla teatri ajaloo uurimise ja jäädvustamise eest

2000 - Hugo-Herbert Artma, koolide ajaloo ja haridusloo talletaja

1999 - Elmar Roosna, pedagoog ja kauaaegne koolidirektor

1998 - Venda Sõelsepp, luuletaja ja lastekirjanik

1997 - teatriperekond - näitleja ja näitejuht Linda Rummo ja lavastaja ning kunstiline juht Vello Rummo

1996 - Herbert Pulk, Pärnu koori- ja puhkpillimuusika ning muusikakorüfee

1995 - Armas Kuldsepp

1994 - Jaak Rähesoo

1994 - Deponeeritud Pärnu Muuseumis

AS Wendre kultuuripreemia saajad

2016 - Rein Vendla

2015 - Valter Parve

2014 - Viivika Orula

2013 - Toomas Voll

2012 - Rein Eglon

2011 - Jüri Vlassov

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles