Lõhe ei kipu Sindi väliujulasse (1)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümarlaua kutsus kokku Hans Soll.
Ümarlaua kutsus kokku Hans Soll. Foto: Ardi Truija

Erinevalt aasta tagasi Sindi forellikasvanduses toimunud ümarlauast oli seekord Tori vallamaja aasal peetud Pärnu jõe suurel ümarlaual tunda elektri särtsumist. Kui aasta tagasi räägiti Sindi paisu likvideerimisest, et rajada kaladele palju räägitud ja ammu oodatud pääs ülesjõge, on paisu teemale vahepeal märkimisväärse manusena lisandunud Sindi väliujula ehitus.

Ümarlaua kokku kutsunud algatusrühma “Sindi pais” vaimne isa ja juht Hans Soll väljendas kalarahva muret: “Sindi väliujulale veel ühe keskkonnamõju hindamise (KMH) korraldamine venitab paisu lammutamise projektlahendust kahe aasta võrra.”

“Pärnu jõestiku elupaikade taastamise 2015–2020” projektijuht keskkonnaagentuuris Külli Tammur ütles kohaletulnutele, et projekti kogumaksumus on 15 miljonit eurot, millest 85 protsenti tuleb Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist ja 15 protsenti Eesti riigilt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles