Saksa noored tulid Pärnumaale praktikale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbi Rajaleidja võrgustiku pakutav haridustugiteenuste süsteem pakub välismaallastele sedavõrd suurt huvi, et 2.-26. maini viibivad Saksa tulevased noored karjäärispetsialistid Eestis praktikal Erasmus+ programmi Euroguidance projekti raames.
Läbi Rajaleidja võrgustiku pakutav haridustugiteenuste süsteem pakub välismaallastele sedavõrd suurt huvi, et 2.-26. maini viibivad Saksa tulevased noored karjäärispetsialistid Eestis praktikal Erasmus+ programmi Euroguidance projekti raames. Foto: Erakogu

Eestis Rajaleidja võrgustiku kaudu pakutav haridustugiteenuste süsteem pakub välismaalastele sedavõrd suurt huvi, et 2.–26. maini on Saksa tulevased noored karjäärispetsialistid Eestis praktikal Erasmus+ programmi Euroguidance'i projekti raames.

Praegu võõrustab praktikante Pärnumaa Rajaleidja keskus ja tutvutakse siinse kandiga.

Sakslased Britta, Gina ja Jennifer jõudsid Paidest Pärnu ja veetsid oma esimese päeva Pärnumaa Rajaleidja keskuses. Selleks päevaks liitus meiega samuti Mannheimi ülikoolist Eestisse praktikale tulnud Annemarie, kelle praktikakoht on TTÜ.

Praktikandid said põhjaliku ülevaate tööst Pärnumaa Rajaleidja keskuses, kohtuti spetsialistidega Pärnu õppenõustamiskeskusest, tutvuti ja prooviti ka ise järgi eri meetodeid, mida keskuse karjäärispetsialistid oma töös klientidega kasutavad. Päeva programm lõppes Pernova keskkonnahariduskeskuse külastusega.

Reedel käisid praktikandid tutvumas Pärnu ettevõtlusinkubaatori ja Pärnumaa kutsehariduskeskusega. Päeva teise poole veetsid nad töövarjuna kolmes Pärnu koolis.

Laupäeva hommikul sõidavad noored karjäärispetsialistid Kihnu saarele, et praktikantide abiga korraldada klienditeeninduse teemapäev sealsetele noortele, kes plaanivad suvel klienditeenindajana tööle asuda.

Pärnus veedetud praktikanädala lõpetab esmaspäevane Tartu ülikooli Pärnu kolledži külastus.

Rajaleidja võrgustiku kaudu pakutav haridustugiteenuste süsteem pakub välismaalastele sedavõrd suurt huvi, et 2.-26. maini on Saksa tulevased noored karjäärispetsialistid Eestis praktikal Erasmus+ programmi Euroguidance'i projekti raames.
Rajaleidja võrgustiku kaudu pakutav haridustugiteenuste süsteem pakub välismaalastele sedavõrd suurt huvi, et 2.-26. maini on Saksa tulevased noored karjäärispetsialistid Eestis praktikal Erasmus+ programmi Euroguidance'i projekti raames. Foto: Erakogu

Küsimusele, miks noored just Eestit oma praktikakohana nägid, vastavad nad, et Eesti pole innovatiivne ainult digitaalses maailmas, vaid mitu sammu ees tugiteenuste arendamiselgi.

"Kui Saksamaal on karjäärikujundamine juba tööturule suundunud täisealiste ja vanemate inimeste võimalus, siis Eestis pakutakse lõimitud teenuseid juba varasest east saati," selgitasid praktikandid.

Kuu aja vältel külastatakse Rajaleidja keskuseid kahes praktikagrupis kahes regioonis: Lõuna-Eestis Valga-, Põlva-, Viljandi- ja Võrumaal ning Lääne-Eestis Järva-, Pärnu-, Lääne- ja Hiiumaal. Eesmärk on saada ülevaade hariduse tugiteenuste süsteemist, külastada kohalikke haridusasutusi ja tutvuda hariduselu korraldavate asutuste ja ühendustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles