Liivi lahel toimub järjekordne ühisoperatsioon

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspektsioon ja politsei- ja piirivalveamet korraldavad sel homme ja ülehomme Liivi lahel järjekordse ühisoperatsiooni, mille käigus kontrollitakse kalapüüginõuete täitmist, eelkõige püüniste vahekaugust ja mõrrasilma suurust. Foto on illustreeriv.
Keskkonnainspektsioon ja politsei- ja piirivalveamet korraldavad sel homme ja ülehomme Liivi lahel järjekordse ühisoperatsiooni, mille käigus kontrollitakse kalapüüginõuete täitmist, eelkõige püüniste vahekaugust ja mõrrasilma suurust. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Keskkonnainspektsioon ja politsei- ja piirivalveamet korraldavad homme ja ülehomme Liivi lahel järjekordse ühisoperatsiooni, mille käigus kontrollitakse kalapüüginõuete täitmist, eelkõige püüniste vahekaugust ja mõrrasilma suurust. Samuti jälgitakse veeliiklust ja üldist mereohutust.

"Eelmisel kevadel ilmnes, et paljud kontrollitud mõrdadest olid lubatust väiksema silmasuurusega. Ettenähtud 60 millimeetri asemel mõõdeti silmasuuruseks 56 või vähemgi," ütles keskkonnainspektsiooni kalakaitseosakonna juhataja Indrek Ulla.

Mullu tekkis mõõtmisega seoses palju arusaamatust ja vaidlusi. Kalurid väitsid, et nende püünised vastavad nõuetele, viidates kiiluga mõõtmise tulemustele, mis erinesid ametlikest elektroonse mõõteriistaga saadutest.

Erimeelsuste lahendamiseks kutsus keskkonnaminister tookord kokku Liivi lahe kalanduskogu, teadlaste ja ametkondade esindajad. Arutelu tulemusena jõuti kompromissini: teadlastega kooskõlastatult muudeti ajutiste kalapüügikitsendustega mõrrasilma suurust ja kalurid tohtisid oma püünised püügile jätta, kuid vastukaaluks tõsteti koha alammõõtu.

"Pärast eelmise aasta ühisoperatsiooni ja enne tänavuse püügihooaja algust oleme andnud kaluritele võimaluse oma mõrdade silmasuurust kontrollida – osa kaluritest on seda teinudki –, et olla kindel püügile asetatava püügivahendi seaduslikkuses. Nüüd vaatame püügi Liivi lahel uuesti põhjalikult üle ja loodame, et eelmise aasta probleemid on kadunud," rääkis Ulla.

Kala lossimist kontrollivad veterinaar- ja toiduameti ametnikudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles