Pärnumaa õpilasi saatis inimeseõpetuse olümpiaadil edu

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skelett
Skelett Foto: SCANPIX

Neljandat korda toimunud inimeseõpetuse üleriigilisel olümpiaadil pälvis 8. klasside arvestuses esikoha Pärnu-Jaagupi põhikooli õppur Ketrin Salumaa, keda õpetab Eva Palk.

7. klassi õpilaste konkurentsis vääris kolmandat kohta Tootsi lasteaia-põhikooli õpilane Tuulike Leuke (õpetaja Urve Hillep). 6. klasside õppureist tuli teiseks Pärnu Vanalinna põhikooli õppilane Silver Slinko (õpetaja Marje Vaan). 5. klasside arvestuses saavutas kolmanda koha Lume Tuum Surju põhikoolist (õpetaja Marge Leppik).

Olümpiaad koosnes kahest voorust. Piirkonnavoor toimus veebipõhiselt ja sellest võttis osa 1204 õpilast. Lõppvoor toimus Tallinnas tervise arengu instituudis ja sinna pääsesid iga maakonna parimad ainetundjad,  aluseks piirkonnavooru tulemused.

Lõppvooru kutsuti 80 õpilast 5.–8. klassist, kohale oli neist saanud tulla 76.

Olümpiaadi lõppvõistlus koosnes kahest osast: individuaalsest teadmiste kontrollist ja töötubades tehtud grupitöödest. Näiteks said õpilased panna oma teadmised-oskused proovile esmaabi, tervisliku toitumise ja eluviisi, ohutu liiklemise ja väitluskunsti alal. Seniste olümpiaadide tagasiside on näidanud, et õpilastele on eriti meeldinud just rühmatöö osa, kus peale ülesannete lahendamise saab arendada oma meeskonnatööoskusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles