Kullasadu koolides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa medaliste õpib Pärnu Koidula gümnaasiumis.
Suur osa medaliste õpib Pärnu Koidula gümnaasiumis. Foto: Gertrud Alatare

Pärnumaal lõpetab sel aastal kuld- ja hõbemedaliga 64 õpilast. Kullasärale lisab pidulikkust presidendi vastuvõtu kutse.

Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õpilane Tiina Vandrecht läbis õppeaastaga lausa kaks klassi. Kuna Vandrecht elas 15 aastat välismaal, pidas ta Eestis esimese asjana vajalikuks gümnaasium lõpetada. Vandrecht käis koolis hommikuti ja õhtuti. Nii neli päeva nädalas.

Vaadates sel talvel oma hinnete seisu, kus oli veel küll palju lahtisi otsi, nägi õppur, et usinalt õppides ja pingutades on tal võimalik lõpetada kuldmedaliga. Õpetajad on Vandrechtile alati vastu tulnud ja teda aidanud, tõstes õpilase motivatsiooni aina paremini õppida ja ennast proovile panna. Vandrecht möönis, et kui ta oleks kogenud vastupidist kohtlemist ega oleks oma latti nii kõrgele seadnud, poleks tulemusedki nii head. Edasi soovib ta õppida midagi meditsiini valdkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles