Siiri Erala: Rahva või raha teenrid?

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Erala
Siiri Erala Foto: PP

Küsimused “Kas rahva teenritest on saanud raha teenrid?”, “Struktuurides on kallutatud jõud?” esitas Soomaa turismikorraldaja Aivar Ruukel üle paarikümnele ajakirjanikule, haakides nad sotsiaalmeedias küsimärkidega nende probleemide külge. Märgi sai minugi nimi.

Ei hakka salgama. Vihastasin. Korralikult. Emotsioonide harjal ei tundunud siiski mõistlik postitusele järgnenud ajaleht-kõlbab-vaid-tuletegemiseks-arutelus kaasa lüüa. Nii olen püüdnud viimastel päevadel jõuda mõistmiseni.

Küsimärgid olid esiteks ajendatud meediateoreetik Maarja Lõhmuse arvamusloost “Eesti ajakirjandus on kaotanud arusaama oma kohusest” (Err.ee 15.06.2017). Lõhmus esitab meie meediale rea etteheiteid: suhtekorraldusliku filtri läbinud info edastamine, inimeste huvide unustamine, Eesti elu järjepideva monitooringu katkemine, Rail Balticu dokumentide salastamise mahamagamine 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles