Kortereid ostetakse kallimalt, ent kaalutletult

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Lille tänavale kerkiv kortermaja ehitatakse võimalikult energiasäästlikuks, sestap asuvad selle katusel soojustagastusega ventilatsiooniseadmed ja Janno Petersoni ütlust mööda hakkavad vaba katusepinda katma suured päikesepaneelid.
Pärnus Lille tänavale kerkiv kortermaja ehitatakse võimalikult energiasäästlikuks, sestap asuvad selle katusel soojustagastusega ventilatsiooniseadmed ja Janno Petersoni ütlust mööda hakkavad vaba katusepinda katma suured päikesepaneelid. Foto: Urmas Luik

Kuigi mais ületati riigis 2007. aasta kinnisvaratehingute ostu-müügirekord, jääb Pärnus korterite müük buumiajale poolega alla.

Domus Kinnisvara maakleri ja hindaja Mirje Kallaste ütlust mööda on kinnisvara ost-müük silmanähtavalt aktiivsemaks läinud ja hinnad tõusnud, ent seda tänu inimeste elukvaliteedi paranemisele.

Kinnisvaraeksperdi maakleri Janno Petersoni ütlust mööda tuleb hindu kõrvutada inimeste sissetulekuga. Buumiajal oli kinnisvara aastakäive suurem, kui kõik Pärnumaal elavad inimesed kokku teenisid, aga nüüd moodustab see sissetulekutest vaid kolmandiku. See näitab tema kinnitusel, et kinnisvaraturul liikus rohkem laenuraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles