Suvine ilm kujundab külastuskõverat

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurkülas on kunagisest laudast renoveeritud Kollamaa puhkemaja, mille pidaja Marika Kose on pühendunud loodusturismile.
Suurkülas on kunagisest laudast renoveeritud Kollamaa puhkemaja, mille pidaja Marika Kose on pühendunud loodusturismile. Foto: Urmas Luik

Kollamaa puhkemaja perenaine Marika Kose möönab vastikult tuulisel ja vihmasel jaanikuu päeval, et väikeste turismiettevõtjate edu sõltub ilmast ja kui ennustus on halb, tühistatakse varakult kinni pandud öömaja.

“Kui ilmaprognoos rannikule on paar-kolm päeva ette hea, helistavad inimesed Viljandist, Tartust ja mujalt, et nüüd tahame tulla, aga kui ilm keerab ära, tühistatakse pikad broneeringud,” räägib Marika, kes peab Suurkülas puhkemaja kaheksandat suve. “Kui on suurem asutus, kus tube ja voodikohti rohkem, siis neil on broneeritud seminaride, juubelite ja muudegi sündmuste puhuks, mis ei sõltu ilmast.”

Ilmataadi vempude vastu pole keegi kaitstud ja kui ühel hooajal on tõusulaine, võib järgmisel oodata mõõn. Seda sõltuvust nimetab ka samas Häädemeeste vallas Penu külas Rannakodu majandav Riho Pruul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles