Maaklerid näevad suvilate hinnatõusu

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru suvilad on Pärnumaa suvekodu otsijate seas ühed populaarsematest. See Audru suvila leidis hiljuti uue omaniku.
Audru suvilad on Pärnumaa suvekodu otsijate seas ühed populaarsematest. See Audru suvila leidis hiljuti uue omaniku. Foto: Ott Kosk

Pärnumaa inimeste nõudlus suvekodu järele on viimasel ajal suurenenud. “Kinnisvaraturg on elavnenud ja paljud objektid, mis aastaid müügis seisnud, on nüüd realiseeritud,” kommenteeris Tõnisson Kinnisvara maakler Ott Kosk, kelle sõnutsi pakutakse praegu maakonnas ligikaudu 60 suvilat.

Inimesed otsivad suvekodu eeskätt veekogu lähedusse. “Kõik elamud, mis asuvad mere või jõe ääres, lähevad kohe müügiks, kui just hind väga kõrge pole,” täpsustas Kosk. Tema jutu järgi otsitakse suvekodu enim Pärnu vahetusse lähedusse, näiteks Tammistesse ja Audrusse. “Suvilate keskmine hind on viimaste aastatega tõusnud umbes 20 000 euroni,” lisas ta.

Kose ütlust mööda on odavam variant suvila rajada. “Tänapäeval saab lasta soodsalt suvekodu ehitada enda soovide järgi. Piisab vaid õige kinnistu leidmisest. Paljud on seda võimalust kasutanud ning ostnud tühja kinnistu ja lasknud peale ehitada suvila, mille hinnad algavad juba 12 000 eurost,” rääkis Kosk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles