Paarsada tantsijat peab Kihnus pidu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kihnus peetakse täna esimest tantsupidu, koos mandrirühmadega võtab sellest osa paarsada jalakeerutajat. Paaritunnise peo peaproov toimus reede pärastlõunal vana rahvamaja platsil.

Kihnu rahvamaja juhataja Veera Leas rääkis, et tantsupeo mõte tekkis mullu suvel, kui saarel peeti esimest laulupidu ja Tarbatu juhendaja Jaanus Randma sellise ideega lagedale tuli.

„Hakkasime mõttest kinni ja nüüd on tantsupeo ettevalmistamise ja korraldamisega nii, et minu teha on tehniline pool ja Jaanus tegeleb ruumi kujundamisega,” rääkis Leas.

Saarel enneolematul peol esinevad Kihnu väikesed ja suured tantsijad, Tallinna tehnikaülikooli tantsuansambel Kuljus ja maaülikooli rahvatantsuansambel Tarbatu ning Väikesed Viisud Türilt.

Sissepääs on vaba annetus. Ilmataadi tujukust arvestades on ülemererahvaski ennast vihma vastu kindlustanud.

Vana puust rahvamaja asukohta tähistab Kihnus mälestuskivi, mille alusele raiutud kiri ütleb, et siia ehitasid kihnlased 1950. aastal oma esimese rahvamaja, mis hävis tules 30. septembril 1999. Hoonest on jäänud vundamendipiire. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles