Juhtkiri: Aeg asjatama hakata

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Nagu jõuludki lähenevad kohalike omavalitsuste valimised vääramatu kindlusega. Napi kolme nädala pärast algab kandidaatide registreerimine ja samal ajal esitatakse dokumendid valimisliitude kirjapanekuks. Postimees avaldas sel nädalal ülevaatliku kaardi Eesti linnapeakandidaatidest. Pärnu galerii, kust oli välja unustatud ametisolev linnapea, oli üks muljet avaldavamaid.

Tänasel arvamusküljel kergitab Reformierakonna värve esindav Toomas Kivimägi veidi katet oma erakonna valimislubadustelt.

Pole midagi öelda, Pärnu linnapeakandidaatide nimekiri on soliidne.

Pole midagi öelda, Pärnu linnapeakandidaatide nimekiri on soliidne. Nii arvukalt on kandidaate olnud veel 1999. aastal, kuid kandideerijate ametikohtade poolest on tänavu saavutatud tipp: minister, linnapea, kaks kunagist ja üks praegune maavanem, suursaadik. Kes veel?

Parlamendiparteide Pärnus oma nimekirjaga väljatulek tundub kõigiti loogiline. Hoopis segasem pilt on valimisliitudega. Pealegi peavad kõik arvestama, et seekordsed valimised toimuvad uue haldusjaotuse tingimustes. Loodetavasti teavad Pärnu linnaosad Paikuse ja Audru, mida on neil moodustatavas koosluses loota. Tõstamaa suhtes nii kindel ei oleks. Erakondade ja valimisliitude esindajatelt ootaks aga selget visiooni, kuidas Pärnu oma uutes piirides toimima hakkab, et eluolu muutuks ikka paremaks, mitte ei seisaks kohapeal ning, hoidku Taara selle eest, ei hakkaks halvenema. Nii et Pärnu munitsipaalpoliitikuteks pürgijatel tuleb asjatama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles