Kolm Pärnu noort pälvisid 4000eurose stipendiumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas said noore õpetlase stipendiumi pärnakad Anastasija Moskalets (vasakul), Hendriico Merila ja Eliise Priiman.
Teiste seas said noore õpetlase stipendiumi pärnakad Anastasija Moskalets (vasakul), Hendriico Merila ja Eliise Priiman. Foto: Aron Urb

Täna pärastlõunal anti Tallinnas Erinevate Tubade klubis 20 gümaasiumilõpetajale, kes jätkavad oma õpinguid maailma tunnustatud ülikoolis, 4000 euro suurune noore õpetlase stipendium. Ülejäänute seas sai toetuse kolm suvepealinna noort.

Üks stipendiumi pälvinuid on Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi kullaga lõpetanud Hendriico Merila, kes suundub Inglismaale Southamptoni ülikooli statistikat ja majandust õppima. "Tahan hea hariduse omandada ja rahvusvahelised kogemused CVs tulevad samuti kasuks," põhjendas ta otsust välismaale minna. "Et elamine ja õppimine on välismaal kallid, kulub stipendium marjaks ära."

Sama kooli vilistlane Eliise Priiman alustab aga Essexi ülikoolis filmi ja loovkirjutamise õpinguid. "Stipendiumi eest saan kogu aasta muretult ühikas elada," kõneles ta. "Tasun üüri ja raha jääb natuke ülegi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles