Pernova tehnikamajas peeti aardejahti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli õpilaste aardejaht Pernova tehnikamajas.
Raeküla kooli õpilaste aardejaht Pernova tehnikamajas. Foto: Erakogu

Kooliaastad pole vennad, iga uus on omamoodi eriline. Sel aastal üllatas Pernova tehnikamaja lapsi oma iseäraliku sünnipäevapeoga. Külalised kutsuti aardejahile. Kulla ja kalliskivide asemel sai juurde põnevaid teadmisi ja õppimisrõõmu.

Kus sünnib midagi huvitavat, on Raeküla kooli lapsed ikka platsis: nii olidki 4.–5. klasside õpilased tulnud külla tehnikamajja, et saada osa toredast päevast ja õppida maailma nägema teistmoodi kui seni.

Aardejahi käigus osalesid lapsed õpitubades, kus kõikjal tuli lahendada praktilisi ülesandeid meeskonnatööna. Tegutsemise käigus saadi palju seesuguseid teadmisi, mille näitlikustamiseks õpetajal tunnis tavaliselt aega ja vahendeid napib.

Laste lemmikuks kujunesid kokkamise ja kodunduse töötuba, eriti meeldis maitseainete ja seente tundmaõppimine.

Vaimustust külvas seegi, kuidas oli võimalik robot rääkima panna ja arvutis oma maitse järgi tooli konstrueerida. Fotode töötuba oli põnev koht, kus lapsed said eri emotsioonide mõjul kujutada end piltidel nii kurva kuju rüütli kui võimuka rokistaarina.

Robootikatuba andis aimu vooluringi toimimisest ja sellestki, et valguse tekitamisega ei piirduta, vaid ka värvid ja muusika vilguvad selle looja tahtmist mööda.

Tegelikult olid huvitavad kõik aardekambrid ja lapsed vaimustuses toredast üritusest. Kindlasti märkavad ja mõistavad osalejad nüüd maailma teisiti kui varem. Ent sukeldumaks teadusmaailma sügavustesse, on ees veel pikk tee. Teeots on aga Raeküla kooli lastele kätte juhatatud.

Raeküla kooli õpilaste aardejaht Pernova tehnikamajas.
Raeküla kooli õpilaste aardejaht Pernova tehnikamajas. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles