Kelmid piilusid öölokaalis pidutseja PIN-koodi ja tühjendasid tema pangakaardi (1)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangakaart. Pilt on illustratiivne.
Pangakaart. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

27aastane Jevgeni ja 21aastane Edvin varastasid öölokaalis pidutsenud isiku pangakaardi ja tühjendasid selle. 

Ühel varahommikul tasus Pärnu ööklubis Kassa pidutsenud isik baaris ostu eest kaardiga. Tema kõrval istus Jevgeni, kes parasjagu piilus, kuidas ostja PIN-koodi sisestas. Ohver pani kaardi tagataskusse ja parooli teada saanud Jevgeni varastas selle sealt.

Seejärel andis varas kaardi Edvini kätte, kes läks Rüütli tänava rahaautomaadi juurde ja tegi kaardi tühjaks. Pättide saagiks langes 1900 eurot.

Politseil õnnestus vargad tabada ja Pärnu maakohus mõistis mehed nimetatud kuriteos süüdi 11. septembril.

Jevgeni oli varem kriminaalkorras süüdi mõistetud kuuel korral, viimati möödunud aastal Harju maakohtus aastapikkuse vanglakaristusega varguste eest.

Kui pärast karistuse määramist avastatakse, et inimene on pannud enne kohtuotsust toime veel kuritegusid, liidetakse karistused. Kuna pangakaardi vargus leidis aset enne eelmist kohtuotsust, siis juriidilise iseärasuse tõttu Jevgeni eraldi karistust teo eest ei saanudki: Harju maakohtu mõistetud karistus kattis ära seekordse.

Küll lisati Jevgenile neli kuud tingimisi vanglakaristust aastase katseajaga, kuna ta oli 2016. aasta jõululaupäeva varahommikul peksnud inimest ühes Tallinna söögikohas.

Kaasosalisele Edvinile mõistis Pärnu maakohus aastapikkuse vanglakaristuse, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane aasta jooksul toime järgmist kuritegu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles