Juhtkiri: Klassikalise muusika teine tulemine

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Loodus ei salli teatavasti tühja kohta ja nii ei peagi need inimesed, kes harjunud suviti Pärnus klassikalise muusika kontserte nautima, sugugi pettumust tundma, et nende harjumuspärane lemmik Oistrahhi festival tänavu sisuliselt ära jääb, sest selle asemele tõuseb ja loodetavasti jääb pikaks ajaks rahvusvaheline Järvi suvefestival.

Järvide dünastia on üks tugevamaid kaubamärke maailmas. Nii Neeme kui Paavo kui päris paljude teiste Järvide osalemine mis tahes kontserdil tähendab kõrget kvaliteeti. On igati tore, et Pärnu sellest osa saab.

Mis puudutab Oistrahhi festivali, siis ega ole mõtet seda taga nutta. Mis olnud, see olnud, ja kui korraldajad ei leia endas tahet ja jaksu sellega jätkata, siis olgu nii. Seda enam, et liiga pikaaegne ühe liini ajamine võib ühel hetkel tõesti paigaltammumiseks kujuneda. Tänud Oistrahhi festivali tegijaile, aga aeg edasiliikumiseks on tõepoolest käes.

Järgmisel nädalal esimest korda algaval Järvi suvefestivalil, mida Paavo Järvi Pärnusse juba käivitama on saabunud, on kõik eeldused saada suureks ja Pärnule hädavajalikuks suveürituseks.

Mitte et Pärnust selline paik peaks saama, kus ainult klassikaline muusika suvi läbi kõlab, kuid seda peab samuti olema, ja mida rohkem, seda uhkem. Toimub ju nõnda omal moel publiku kasvatamine ja harimine. Sama tööd teeb agaralt ja tublisti Pärnu Ooper oma “Suveaariate” sarjaga Vanalinna õues.

Niisiis, kui mõnele linlasele või linnakülalisele hakkas käesoleva suve hakul tunduma, et suvepealinn suudab pakkuda vaid tümpsuvaid klubiüritusi, siis nüüd pole küll põhjust seda peljata. Pärnusse mahuvad nii kärarikkad ja kirevad rannatantsukad kui kvaliteetsed klassikalise muusika kontserdid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles