Kesknädal ründas anonüümselt Pärnu maavanemat

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Kesknädal avaldas Pärnu maavanemat ründava artikli.
Ajaleht Kesknädal avaldas Pärnu maavanemat ründava artikli. Foto: www.kesknadal.ee

Ajaleht Kesknädal üllitas sel nädalal Pärnu maavanemat ründava artikli, milles viidatakse, et just Toomas Kivimägi võib olla linnapea Mart Viisitamme korruptsiooniskandaali taga.



Keskerakonna häälekandja 4. veebruari numbris ilmunud artikli “Toomas Kivimägi. Kas salakaval niiditõmbaja? Või aus Batman?” autorit ajalehes märgitud ei ole, piirdutud on väljaande nimega ning ainsa identifitseeritud kommenteerijana esineb Viisitamm.

Kesknädal kirjeldab Kivimäge kui kunagi enesekindlat meest, kellest on “lühikese ajaga saanud närviline tõmbleja”, ja loetleb viis viga, mida maavanem Keskerakonna (et autori nimi puudub, edastatakse kirjutises ilmselt erakonna seisukohti) arvates teinud.

Kivimägi esimene viga oli kirjutise põhjal enese poliitiline määratlemine, teine - korduv enesekontrolli kaotamine, kolmas - Audru südame erastamine fiktiivsete dokumentidega, neljas - otsustuskorras maaostu palumine Audrust, ja viies - seaduste tõlgendamise suutmatus.

Kesknädal räägib nende punktide juures sellest, mida Kivimägi öelnud, kuidas seda teinud ja mida tema kohta räägitakse - õigemini sosistatakse, kui artikli kõnepruuki kasutada.

Ajalehe andmeil sosistatavat Pärnus, et “just Toomas Kivimägi on Mart Viisitamme „korruptsiooniskandaali“ käima lükanud” ning et “Kivimägi võiks just sel sügisel anda tõsise löögi senisele linnavõimule, kandideerides kas Reformierakonna eesotsas või, kui talle seal esimese viiuli staatust automaatselt ei anta, tulla mänguplatsile lausa oma nimekirjaga”.

Kivimägi tegemistele antakse leheloos lõplik hinnang järgmises lõigus: “Kes ikka tahaks endale linnapeaks närvilist asjapulka, kel pole suutmist seadusi tõlgendada? Kuigi väliselt on mees ju soliidne ja väärikas.”

Kesknädala artikkel “Toomas Kivimägi. Kas salakaval niiditõmbaja? Või aus Batman?”: http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=11851.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles