Tuuleparkide rajajad kompavad Pärnumaad

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam on avalikkuse tähelepanu pälvinud Kaarma valla vaidlused perekond Sõnajala planeeritud tuulepargi rajamise osas.
Kõige enam on avalikkuse tähelepanu pälvinud Kaarma valla vaidlused perekond Sõnajala planeeritud tuulepargi rajamise osas. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa vastu on hakanud järjest enam huvi tundma tuuleparkide arendajad. Mereäärsed alad meelitavad arendajaid tuule, tühja maa ja Pärnu lähedal põhivõrguga liitumisvõimalusega võimsa Sindi alajaama kaudu.


Varbla, Audru, Sauga ja Häädemeeste kõrval on arendajad tuulegeneraatorite püstitamise vastu huvi tundnud, kuid planeerimiseni ei ole jõutud Pärnu lähivaldades Tahkurannas, Paikusel ja Tori vallas.



Sel nädalal Sauga tuulepargi avalikul arutelul võis kuulda elanike suust vastakaid arvamusi. Ühed loodavad teenida tuulikute pealt kopsakat renditulu, teised kardavad nende halba mõju tervisele.



Hiiu maavalitsuse algatusel sõlmisid Pärnu-, Lääne-, Hiiu- ja Saare maavalitsus sel kuul koostööleppe, et algatada taastuvenergeetika teemaplaneeringud, mille rahastamiseks püütakse kokkuleppele jõuda vabariigi valitsusega. Teemaplaneeringuga määratletaks alad, kuhu üldse saab tuuleparke rajada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles