Pärnu arstidest streigib pool

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Esmaspäevast on üleriigilise arstide streigiga ühinenud ligikaudu pool Pärnu haigla tohtritest, samal ajal pole erakorralise meditsiini osakonnas abivajajate hulk kasvanud, nagu algul kardeti.

SA Pärnu Haigla kommunikatsioonispetsialist Eda Amur edastas, et eilse seisuga töötas Pärnu haiglas 174 arsti, kellest 83 on streigiga ühinenud.

“See ei tähenda, et streikivad arstid ei käiks tööl või ei teeks üldse tööd, sest statsionaarne ravi ju jätkub,” sõnas Amur.

Streigitingimuste kohaselt annavad streikivad eriarstid vajadusel erakorralist abi ja ravivad vähihaigeid, ohtlike nakkushaiguste põdejaid, kuni 18aastasi ja rasedaid. Töötavad sünnitusabiarstid, kiirabi ja verekeskus.

“Valdkondi, kus meditsiiniline teenindamine jätkub tavakorras, on veel,” ütles Amur.

Samal ajal pole paisunud kiirabiarstide patsientide hulk, kuigi niimoodi arvati enne Pärnu haigla tohtrite ühinemist streigiga.

Haigla andmete järgi võttis Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakond esmaspäeval vastu 79 patsienti, mis on tavaline sügistalvine koormus.

Kuna haiglas jätkub töö statsionaaris ja protseduure ning operatsioone tehakse, pole Amuri sõnul veel põhjust kokku lüüa rahalist kahju, mida haigla kannab osutamata raviteenuste tõttu.

Kas streik laieneb statsionaari nagu Tallinna ja Tartu haiglates, Amur ennustada ei osanud.

Ärajäävad operatsioonid tähendaksid haiglale tuhandetesse eurodesse küündivat kahju, kuna osutamata raviteenuste eest haigekassale arveid esitada ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles