Pärnu golfar võistles amatööride MMil

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egeti Liiv.
Egeti Liiv. Foto: PP

Eesti tänavune golfimeister, Valgeranna klubisse kuuluv Egeti Liiv võistles riigi koondislasena Türgis Antalyas peetud amatööride MM-turniiril ja sai 60. koha.

Eisenhower Trophy karikale võistles rekordiline 72 meeskonda, taset näitab seegi fakt, et kohal olid maailma kolm paremat golfiamatööri Chris Williams (USA), Daan Huizing (NED) ja Justin Thomas (USA).

Mängiti Cornelia Golf Clubi ja Antalya Golf Club PGA Sultan väljakutel.

“MMi korraldus oli super, väljakud väga head. Muru oli perfektne, aga hõredam kui meil, sealt oli raskem välja tulla,” rääkis Egeti Liiv. “Mõlemad olid parkväljakud, palju puid ja vett ümberringi, lagedat kohta nagu polnudki, eksimisvõimalusi jagus seega palju.”

Kavas oli neli mänguringi, aga teisel päeval lükati äikese tõttu stardid kuus tundi edasi ja kuna tekkis oht, et viimased mängijad jäävad pimeda kätte, see päev tühistati.

Eesti meeskonnas olid Marten Palm, Egeti Liiv ja Martin Järve, kapten Paul Põhi lootis, et suudetakse end mängida 40 parema sekka. Paraku nii ei läinud: avapäeva õhtuks jagas Eesti 54. kohta, turniiri lõpuks sai 484 löögiga (54 üle raja pari) 60. koha.

Võrdluseks – võitis 404 löögiga (24 alla raja pari) USA, järgnesid 409 löögiga Mehhiko ja 413 löögiga Lõuna-Korea. Eesti naabritest sai Venemaa 442 löögiga 43. ja Läti 469 löögiga 55. koha.

Igas mänguringis läks meeskondadel arvesse kahe parema golfari tulemus ja Eestil olid need kaks kõigil päevadel Palm ning Liiv. Eesti sai esimesel päeval hakkama 154, teisel 163 ja kolmandal 167 löögiga.

“Midagi suurepärast ei näidanud meist keegi,” kurtis oma ringid +8, +10 ja +12 löögiga läbinud Liiv. “Minul oli löögisving taas kadunud, sellega kahanes ka enesekindlus ja tõusis hirm, et mäng metsa läheb. Golf on juba kord selline, et õige löögiliigutus ei kipu meelde jääma.”

Individuaalselt sai Liiv 215 golfari seas 168. koha ja tunnistas, et amatööride maailma tipp on ikka üpris kaugel. Ometi oli tal õnne mängida Türgis koos maailma 251. golfari jaapanlase Hideki Matsuyamaga.

“Hästi rahulik ja stabiilne mees on. Kui eksibki, oskab halvast situatsioonist võimalikult väikese kahjuga välja tulla,” rääkis Egeti Liiv ja tunnistas, et jaapanlane lõi avalöökidel tema kahesajameetristest palli veel meetrit viiskümmend kaugemale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles