Saarde hariduselu tähtpäev toob külalised klassi ette

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonelleitnant Mati Tikerpuu esineb vilistlasena kodukooli konverentsil.
Kolonelleitnant Mati Tikerpuu esineb vilistlasena kodukooli konverentsil. Foto: Margus Ansu / Postimees

Homme tähistatakse Kilingi-Nõmme gümnaasiumis haridus-ajalookonverentsiga Saarde hariduselu 325. aastapäeva, õpilastele annavad tunde külalised, tuntud vilistlased.

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õppealajuhataja Mari Karon mainis, et 300 aastat on valla haridusloos pikk aeg ja 1987. aastal tähistati seda kõrgetasemelise ajalookonverentsiga, millele lisas pidulikkust mälestuskivi avamine koolimaja ees.

“Viimased 25 aastat on 300 kõrval kaduvväike, kuid kivi maa sisse vajumiseks sellest piisab,” tõdes Karon. “Selle kooliaasta hakul kaevati kivi ümbrus lahti ja tõsteti kivi taas nähtavalt aukohale. Sel reedel vaatame kooli saalis peetavates kõnedes tagasi viimasele 25 aastale, sellele, mis on vahepeal muutunud riigi elus ja hariduses, kuidas elavad aastatel 1988–2012 lõpetanud, missugune sõnum on neil edasi anda praegustele õpilastele.”

Vilistlased astuvad klasside ette ja annavad tunni, mille jooksul nad eelnimetatud ja paljudele muudele küsimustele vastata püüavad. Koolimajja on kutsutud pensionipõlve pidavad õpetajad, kellega koostöös hakatakse ette valmistama Kilingi-Nõmme keskkooli/gümnaasiumi 65. aastapäeva tähistamist ja vilistlaste kokkutulekut.

Konverentsile on kutsutud külalised, kes Saarde valla hariduselus on tähtsat osa mänginud, ja Forseliuse seltsi esindaja.

“Oluliseks peame oma kunagise direktori Hillar Hanssoo 85. sünniaastapäeva tähistamist, sest 25 aasta sisse mahub tema jõudmine kaduviku radadele,” rääkis Karon, kelle sõnade järgi Hanssoo kui tõeline koolimees elab edasi oma õpilaste südames, kolleegide mälestustes. Hanssoo õpilane Helgi Piir on meenutused oma klassijuhatajast kirja pannud ja konverentsil loetakse need ette.

Homse konverentsi teine osa on pealkirjastatud “ + 25” ja sellel kõnelevad kooli aulas teiste hulgas kolonelleitnant Mati Tikerpuu ja jurist Rainis Nagel.

Konverentsi viimase tunni pealkiri on “25 +” ja sõna saavad praegused õpilased. Arutledes, milleks on nemad valmis, missugune võiks olla vilistlane 25 järgmise aasta jooksul.

Ürituse lõpuks kinnitavad külalised keha korraliku koolilõunaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles