Kirjandusõhtu kogub populaarsust

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Peterson. Arhiivifoto.
Margit Peterson. Arhiivifoto. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Homme toimub Pärnu Maarja-Magdaleena gildi lakasaalis järjekordne kirjandusõhtu, mis on leidnud kolme aasta jooksul austajaskonna nii publiku kui sõnaseadjate seas.

Algselt luuleõhtutega alustanud korraldaja Margit Peterson otsustas ürituse formaati muuta, kui autorid avaldasid soovi luuleõhtul ka proosaga üles astuda. Peale selle kuulub kirjandusõhtu juurde nüüd muusikaline vahepala.

“Autorite huvi esineda on suur,” kinnitas Peterson. “Enamasti postitan Facebooki keskkonda üleskutse, millele autorid väga kiiresti reageerivad. Loomulikult pean läbirääkimisi inimestega, keda on keerulisem Pärnusse esinema saada.”

Seekordsel üritusel astuvad oma luulega lavale Jaak Känd, Rein Savi, Martin Plaser ja Aili Mets. Peaesinejaks on ansambli Vanaviisi solist Sulev Võrno, kes musitseerib.

Petersoni kinnitusel on kirjandusõhtul kujunenud välja üsna truu kuulajaskond. “Korraga käib koos 20-50 inimest, suur osa publikust on sama, aga eks tuleb uusigi,” teadis Peterson.

Järgmine kirjandusõhtu toimub 8. detsembril ja siis näeb publik luuleteatrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles