Pärnust pärit autoostja tehti Saksamaal rahast lagedaks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Western Unioni rahasaatmisteenuse logo.
Western Unioni rahasaatmisteenuse logo. Foto: Reporter.ee

Pärnu pereisa jäi ilma ligi 2000 eurost, kui tahtis interneti vahendusel Saksamaalt soodsa hinnaga autot osta, ent lasi rahvusvahelise rahavahendamise süsteemi kaudu endalt raha välja petta.

Pärnakast pereisa soovis internetiportaali Mobile.de kaudu osta Saksamaalt soodsa hinnaga autot.

Et hind klappis ja kurttummana esinenud müüja paistis aus, sai kaubategemises kokku lepitud, vahendas Kanal 2 uudistemagasin "Reporter".

Mehe esindaja jutu järgi oskas pettur hästi ostja külje alla pugeda, saates usalduse võitmiseks fotosid endast ja naisest.

Algul küsis Kaspari nime all esinenud müüja ettemaksu, kuid kui pärnakas sellega ei nõustunud, pakkus välja maksmise Western Unioni rahvusvahelise rahaedastamise teenuse kaudu. Teenus seisneb selles, et soovija paneb postkontoris raha Western Unioni rahakaardile ja saab selle siis teises ringis ise välja võtta.

Saksamaalt pärit müüja palus saata tehingu kohta kõik andmed. Seda Western Unioni kontole 1800 eutot kandnud ja 70 eurot teenustasu maksnud pärnakas tegigi.

Kui pärnakas kokkulepitud ajal müüjaga kokku saama sõitis, polnud meest ega autot aga kusagil. Läinud postkontorist raha välja võtma, selgus, et kadunud on ka rahakaardile pandud summa. Postkontorist öeldi, et raha on ammu välja võetud.

Ostja esindaja arvates pidi postkontori teller olema pettusega seotud, sest ilma isikut tõendava dokumendita ei tohiks soovijale raha väljastada.

Esindaja tõdes, et ostjagi ei käitunud kõige nupukamalt, kui andis petturile rahakaardi koopiat edastades enda identifitseerimiskoodi, mis teenuse kasutamise tingimustes kirja on pandud.

Kõnealune pärnakas pole ainuke interneti teel kaupa ostes petta saanud eestlane. Sel aastal on riigiprokuratuuri jõudnud 40 juhtumit, mis pea kõik on seotud kogu maailmas tuntud Western Unioni rahvusvahelise rahaedastamise teenusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles