Endlas algasid uue muusikali proovid

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Vadi jälgimas esimest proovi.
Urmas Vadi jälgimas esimest proovi. Foto: Teater Endla

Pärnu teatris Endla algasid 2. märtsil esietenduva kantrimuusikali „Viimane kauboi“ proovid, milles teeb kaasa lauljanna Tanja Mihhailova.

Teksti autor on Urmas Vadi, muusika ja laulutekstid on kokku pannud Endla oma muusikaala juht Feliks Kütt.

Tüki lavastab külalisena Endla eelmise ja praegugi mängukavas edukalt jooksva muusikali „Boyband“ lavale toonud Andres Dvinjaninov, selle tüki kandvas rollis on laulja Koit Toome.

Ühe väikelinna teatri direktor Joel seisab raskete valikute ees: tema juhitud teatri eelarve on miinuses ja kui ta probleemile lähiajal lahendust ei leia, ähvardab ministeerium teatri hoopistükkis sulgeda.

Ka Joeli isiklik elu pole kiita. Naine Liisa tõstab ta tänavale, sest on väsinud, et mees teatri alailma esiplaanile seab ja pikki töötunde teeb. Kõik tundub lootusetu, kuni Joel saab unes vana ja targa indiaanlase käest ilmutuse: teatris tuleb lavale tuua kantrimuusikal!

Päris õige vestern, mille tegevus toimub Metsikus Läänes ja kus on hea nali, viski, hobused, alatud teod, kaunid naised, reetmine ja verine kättemaks.

Direktor asubki tegutsema, et oma unistus ellu viia ja teater finantskrahhist päästa. Algab peadpööritav seiklus, kus lähevad segamini mäng ja elu ning kõike saadab ehe kantrimuusika.

Teksti autor Urmas Vadi selgitas, et tema soov oli kirjutada muusikali libreto, kus oleks ühendatud Eesti tänapäeva teatri- ja muu elu laiemalt ning ehe Lääne lugu ehk vestern.

„Muusikal on võimas ja mõjukas vorm, mille kaudu on autoril suurepärane võimalus publikuga suhelda. Idee oli kirjutada lugu, mis ei ole banaalne, millel on sisu ja mis on omakorda läbi põimitud muusikaga,“ selgitas Vadi.

Pärast esimest lugemisproovi kinnitas autor, et see oli meeleolukas ja kogu loominguline koosseis on seekord „kuidagi eriliselt lahe“.

Lavastuse kunstnik on külalisena Kristina Lõuk, valguskunstnik Margus Vaigur ja videokujundaja Argo Valdmaa.

Peale Tanja Mihhailova mängivad muusikalis Endla näitlejad Piret Laurimaa, Carmen Mikiver, Karin Tammaru, Triin Lepik, Sepo Seeman, Ago Anderson, Jüri Vlassov, Lauri Kink, Tambet Seling ja Ahti Puudersell ning kaasa teeb ansambel Feliks Küti juhtimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles