“GoEast” avas Wiesbadenis uksed Ida-Euroopa filmidele

Aino Siebert
, vabakutseline ajakirjanik, Wiesbaden, Saksamaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Muhu selgitamas Wiesbadeni kinopublikule filmi ”Aljoša” sõnumit.
Meelis Muhu selgitamas Wiesbadeni kinopublikule filmi ”Aljoša” sõnumit. Foto: Werner Siebert

Rohkem kui 110 lühi- ja pikka filmi näidatakse selleaastasel “GoEasti” filmifestivalil, mis toimub 22.-28. aprillini Hesseni liidumaa pealinnas Wiesbadenis. Üritust korraldatakse tänavu juba üheksandat korda, organisaatoriks on Saksa filmiinstituut DIF.


Seitsme festivalipäeva jooksul on külastajatel võimalus näha Kesk- ja Ida-Euroopa uuemat filmitoodangut, mitut kinoteost näidatakse Saksamaal esimest korda. Ürituse raames korraldatakse konkurss, kus antakse välja Škoda auhind paremale filmile, Wiesbadeni linna preemia parimale režissöörile.



Fond “Mäletamine, vastutuse kandmine ja tulevik” annab omakorda välja auhinna parimale dokumentaalfilmile.



Eestist näidatakse tänavu ainult üht filmi, Meelis Muhu ”Aljošat”. Žüriis, mille esimees on Jerzy Stuhr, istub sel aastal linateosega “Magnus” viimasel “GoEastil” võitnud Kadri Kõusaar koos Saksa noore populaarse näitlejanna Julia Jentschi (“Sophie Scholli viimased päevad”, “Effi Briest”), Iraklij Kvirikadze ja Alik Shpiljukiga.



Pärnus sündinud Kadri Kõusaar oli meeleldi nõus andma Pärnu Postimehele intervjuu, mis jõuab lugejateni, nagu teisedki festivalimuljed, järgmisel nädalal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles