Clavis pürib muusikaturule tagasi

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Clavis. Arhiivifoto.
Ansambel Clavis. Arhiivifoto. Foto: Erakogu

Viie aasta eest oma debüütalbumiga tüdrukute südameid murdnud Pärnu poprokkansambli Clavis vennad Riido ja Raido Vilberk salvestavad üle pika aja stuudios usinalt uusi lugusid ja mõtlevad ansambli teise albumi väljutamisele.

„Kuigi meist ei ole mõnda aega kuulda olnud, ei ole me muusika tegemist unarusse jätnud,“ tunnistas Riido Vilberk. „Ajame oma rida edasi ja üritame muusikaga tegelda niipalju, kui põhitöö ja pere kõrvalt aega üle jääb. Päevasel ajal käime ju tööl, mille sissetulek hoiab meil leiva laual ja võimaldab soetada muusikalist varustust. Aga vajadus muusikat luua on meil endiselt.“

Eestikeelset poprokki viljelev Clavis on salvestanud stuudios viis uut Vilberki kirjutatud lugu, mille sõnad on võetud elust enesest.

„Viimane lugu „Näe“ räägib elust Eesti Vabariigis,“ selgitas Vilberk. „Ükskõik kui tugev sa ka ei tundu, alati jääb mingil määral ruumi ohtudeks. Selleks, et inimese moodi elada, peavad paljud ausad tööinimesed oma pere toitmiseks käima tööl teises riigis. Ka meie Raidoga töötame Soomes.“

Clavise värske pala „Mu süda jäi purju ja leidis armastuse“ (“Saatanast”) räägib aga alkoholist ja selle mõjust inimestele ning nende tunnetele.

Salvestuste juures löövad külalisena kaasa teised muusikud.

Ansambli värske loominguga saab esialgu tutvuda multimeediakeskkonnas Youtube, kuid Vilberki kinnitusel mõtlevad vennad ansambli teise albumi ilmumisele.

Clavis jõudis fännide huviorbiiti 2007. aastal Treimanis toimunud Pärnumaa bändide päeval, kus valiti publiku lemmikuks.

2008. aasta algul ilmus ansamblil album „Clavis“. Ansambli nimi tähendab ladina keeles noodivõtit ja selle lüürilist rokki on võrreldud ansambli Terminaator loominguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles