Urmas Hännile: Lüpstakse, et vähe pole

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Hännile.
Urmas Hännile. Foto: PP

„Olen lüpsja ma, hea on lüpsata,“ laulis omal ajal Kuldne Trio. Lüpsata pole paha nüüdki: 90 274 piimalehma andsid mullu 721 400 tonni piima. Tulemus on seda tublim, et piimatoodang on viimasel kolmel aastal aina kasvanud.

Kuidas veised nende hoogustuvasse lüpsmisse suhtuvad, pole teada. Küll nurisevad nii kirjakute udarapigistajad kui teised tööinimesed, et nad on omakorda tööandjaile lüpsta, sest nende töötasu on muu valge maailma palkade taustal naeruväärne. Et mitte tühja väita, arvestas Kaire Uusen, Äripäeva teabekirjastuse toimetaja, lausa välja, mil määral meie tööväge silgutatakse.

„Kui võtta eeskujuks Euroopa vanad riigid ja võrrelda parlamendiliikme palka teiste ametite omaga, peaks Eesti keskmine palk olema vähemalt 1700 eurot,“ kirjutas Uusen 25. märtsi Äripäevas. „“Inimväärse” elustandardi miinimumnõudeid arvestades ei tohiks Eestis aga alla 600eurost palka ollagi.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles