Maxima lihatsehhis valmib iga päev 90 eri toodet

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihameister Toomas Kütt.
Lihameister Toomas Kütt. Foto: Ants Liigus

Maxima avas Pärnu hüpermarketi juures lihatöötlemistsehhi, kus valmistatakse iga päev sea-, veise-, vasika- ja lambalihast üle 90 nimetusega pooltoodet.

240 ruutmeetri suurune lihatsehh maksis ligikaudu 20 000 eurot. Selles on kondisae, vorstimasina ja teiste seadmetega varustatud lihatöötlemisruum, eraldi külmkambrid liharümpade ja valmistoodangu säilitamiseks, müügisaalis on värskete pooltoodete all seitse meetrit letipinda.

Lihameister Toomas Küti sõnutsi tuuakse neile päevas keskmiselt 200 kilo sea-, 30–40 kilo veise-, 15 kilo vasika- ja 15 kilo lambaliha. Üks siga kaalub ligemale 70 kilo, seega tehakse iga päev pooltoodeteks kolm siga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles