Sisukord
Paberleht
Postimees
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Maxima lihatsehhis valmib iga päev 90 eri toodet

1 min lugemist
Lihameister Toomas Kütt. FOTO: Ants Liigus

Maxima avas Pärnu hüpermarketi juures lihatöötlemistsehhi, kus valmistatakse iga päev sea-, veise-, vasika- ja lambalihast üle 90 nimetusega pooltoodet.

Tellijale

240 ruutmeetri suurune lihatsehh maksis ligikaudu 20 000 eurot. Selles on kondisae, vorstimasina ja teiste seadmetega varustatud lihatöötlemisruum, eraldi külmkambrid liharümpade ja valmistoodangu säilitamiseks, müügisaalis on värskete pooltoodete all seitse meetrit letipinda.

Lihameister Toomas Küti sõnutsi tuuakse neile päevas keskmiselt 200 kilo sea-, 30–40 kilo veise-, 15 kilo vasika- ja 15 kilo lambaliha. Üks siga kaalub ligemale 70 kilo, seega tehakse iga päev pooltoodeteks kolm siga.

21.02.2020 24.02.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto