Juhtkiri: Kaasame rahva raha jagama?

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Heade mõtete linnast Tartust tuleb viimasel ajal mitut masti algatusi, teiste hulgas kohalik-poliitilisi. Äsja esines Tartu linnavõim algatusega koostada osa järgmise aasta linnaeelarvest linnaelanike abiga. Seda nimetatakse nüüd mitte jagatud vastutuseks, vaid kaasavaks eelarve koostamiseks. Linlaste otsustada jääks 140 000 euro kasutamine.

Kaasav eelarvemenetlus olevat kasutusel paljudes maades, ehkki Pärnu Postimees ei oskaks praegu tuua ühtki toimivat näidet. Ideid esitatakse Tartus 10. septembriks (järgmisel aastal toimub see juba kevadel). Häid mõtteid saab pakkuda igaüks, ideeks peab olema objekt, mis kvalifitseeruks investeerimistegevuseks ja maksaks kuni 140 000 eurot. Ideest peavad kasu saama võimalikult paljud.

Esitatud ideed läbivad vastava valdkonna asjatundjate analüüsisõela ja novembris pannakse sõelale jäänud rahvaküsitlusele. Hääletada saab iga vähemalt 16aastane linnakodanik, kes rahvastikuregistri järgi elab Tartu linnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles