Bussiga odavalt mööda Saksamaad

Aino Siebert
, Baltische Rundschau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijuht Holger Beck ja tema MeinFernbusi Mercedes kaugliinibuss. Mitte kunagi pole reisimine Saksamaal olnud nii soodus kui praegu.
Bussijuht Holger Beck ja tema MeinFernbusi Mercedes kaugliinibuss. Mitte kunagi pole reisimine Saksamaal olnud nii soodus kui praegu. Foto: Aino Siebert

Selle aasta alguses kaotas Deutsche Bahn (Saksamaa raudtee) Saksamaal monopoli ja kohe hakkas turule kerkima kaugliinide bussifirmasid nagu seeni pärast vihma. Mitte kunagi varem pole mööda Saksamaad reisimine olnud nii soodus kui praegu.

Kaugbussiliinide ainuke miinus võrreldes rongiliiklusega on aeglus. Kui kiirrong ICE sõidab näiteks Karlsruhest Berliini viie ja poole tunniga (varakult tellijate säästupilet 99 eurot), siis vajab buss selle vahemaa sõitmiseks kuni kümme tundi. Kuid pilet maksab samal ajal ainult 25 eurot (edasi-tagasi 50 eurot). Ehk bussiga on kuni 70 protsenti soodsam kui rongiga.

Testsõit Karlsruhest Berliini

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles