Üheõhtukohvikud valmistuvad „Augustiunetuse“ festivaliks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavafestival "Augustiunetus" eelmisel aastal.
Tänavafestival "Augustiunetus" eelmisel aastal. Foto: Urmas Taul

Kolmkümmend üheõhtukohvikut valmistub laupäeval Pärnus toimuvaks tänavafestivaliks „Augustiunetus“, täna toimub kohvikutele koolitus kohaliku tooraine kasutamise kohta menüüdes.

„Eelkõige õpetame festivaliõhtuks loodavate kohvikute tegijaid märkama ja kasutama oma menüüs võimalikult palju siitsamast Pärnumaalt pärit talunike toodangut. Mahe ja kohalik tooraine koos hea kohvikukultuuriga on õdusa olemise alus,“ ütles festivali kohvikuprojekti vedaja Herdis Elmend.

Pärnu loodus- ja tehnikamaja õppeköögis toimuval koolitusel antakse ülevaade Pärnumaal toodetavast kohalikust toidust. Veterinaar- ja toiduamet tutvustab toiduhügieeni ja säilitamise põhitõdesid. „Koolituspäev lõpeb Pärnu vanalinnas Steineri aias piknikuga, kus maitstakse päeval valminud toite. Üllatusena valmivad toortatratrühvlid,“ rääkis Elmend.

„Augustiunetusel“ osaleb 30 üheõhtukohvikut.

Supeluse tänaval tegutsevad Retseptisahtli kohvik, veinituba Vein ja Vintage, Südasuve kohvik, Pai Pagari kohvik, Unetult Unetule, Pink, Häpi Hipi, Kerli Prangli, Ameli, Mäepealse kodukohvik, Koogiköök, Magda, Collins&Co, Hahni Seltsi kohvik, Pärnu Maitsed, Kai Kuusik, Äratajad, Andra Saimre.

Rannapargis pakuvad kehakosutust Puhta Südametunnistuse Puhvet, Naiskodukaitse Pärnumaa ringkond, Estonia kohvik, Kälimehed, Elujanu, Paikuse Lions klubi, Lions Club Tallinn Hansa, Liivi Lahe Kalanduskogu, Marvi Volmer, Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon, Kertu Post, Pärnu Soome selts.

Kohvikukoolituse korraldamist toetas kohaliku omaalgatuse programm.

Tänavafestival „Augustiunetus“ toimub Pärnus 10. augustil. Kokku on õhtu jooksul Supeluse tänava piirkonnas üle poolesaja ürituse ja ettevõtmise. Enamik sündmustest on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles