Heljo Pikhof: Lastetoetuste reformi mõrud viljad

Heljo Pikhof
, riigikogu liige, SDE
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heljo Pikhof.
Heljo Pikhof. Foto: PP

Juulist jõustunud nn vajaduspõhiste lastetoetuste ümber käis aasta otsa propagandakära ja kohati nii valjult, et lõi kõrvad lukku. Nüüdseks on koguni lastetoetuste reformiks ülendatud ettevõtmise esimesed viljad käes. Paraku on need päris mõrud ja just selles osas, mis puudutab ühe või kahe lapsega peresid.

Prognoositud 30 361 pere asemel maksis riik juulis täiendavat toetust vähem kui 3000 lastega perele ehk umbes üheksale protsendile plaanitud leibkondadest. Kitsikuses elava pere esimesele ja teisele lapsele antav 9.59 eurot on lihtsalt nii tilluke raha, et see ei kaalu üles taotleja valu ja vaeva.

Mõnel juhul võib lapsevanemal bussipiletitelegi rohkem kuluda. Tuleb ju kord kvartalis viia valla- või linnavalitsusse paras patakas tõendusmaterjali, et oled piisavalt vaene saamaks riigilt vaese-lapse-kümnekat. Seega räägivad arvud enese eest: selline asjakorraldus kriibib inimeste väärikust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles