Ojasoo viis teatritudengid ellujäämislaagrisse

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavakunstikooli 26. lennu tudengite äärmuslikes tingimustes valminud “Pedagoogiline poeem” esietendus mullu Permis. Lavastaja kinnitust mööda on publiku reaktsioonid olnud elavad ja külmaks pole see jätnud veel kedagi.
Lavakunstikooli 26. lennu tudengite äärmuslikes tingimustes valminud “Pedagoogiline poeem” esietendus mullu Permis. Lavastaja kinnitust mööda on publiku reaktsioonid olnud elavad ja külmaks pole see jätnud veel kedagi. Foto: Teater NO99

Lavakunstikooli 26. lend tuleb koos teater NO99ga järgmisel nädalal Endlasse oma Venemaal palju furoori tekitanud lavastusega, mille tarvis viis noorte juhendaja Tiit Ojasoo kogu kursuse ellujäämislaagrisse.

Tuleval kevadel lavakunstikooli lõpetavate tudengite partneriks laval on Marika Vaarik, kes tegi laagri noortega kaasa ja oli oma rolliga eesti teatri auhindade galaõhtul üks parima naiskõrvalosa nominent.

“Täna on sitt ja külm. Me saame liiga vähe magada ja tipi laseb vett läbi. Olin poole kaheni valves ja neljast ärkasin selle peale, et vihma sadas sisse. Jälle. Nii külm on ka, et ei taha merre minna. Võib-olla saan sellest kaubalaevamadruste koerapilgust nüüd veits paremini aru, sellest, kui nad vaatavad vihma ja ei viitsi varju minna … Ei viitsi ennast pesta ega riideid vahetada, hiilivad laevakoridorides nagu kummitused. Ja haisevad.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles