Politsei hoiatab kataloogide tellimuslepingute eest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Politsei palub inimestelt tähelepanelikkust viimasel ajal levivate käsipostiga saadetud kataloogide tellimuslepingute suhtes.


Teadaolevalt viimane selline teenusepakkuja on European City Guide, kes saadab käsipostiga kataloogi ettetellimise lepingud. Tegemist on kompleksteenuse (Interneti andmebaas + CD-ROM) tellimise võimalusega, mille eest tuleb välja käia 997 eurot.



Inimesele saadetakse registreerimisleht, mis palutakse täita, ning selle tagastamisel ja raha tasumisel lubatakse talle võimalust kajastada oma ettevõtte või linna kontakte veebis ja CD-ROMil.



Tegemist on pettusega, kus raha tasumisel jääbki klient pakutud toodet ootama.



Lääne politseiprefektuurile ühtegi sellekohast avaldust laekunud ei ole, küll on sellisest teenusest teatatud informatsiooniks.



Kõigil, kes on kirjeldatud pakkumisele vastanud ja omavad pretensioone, palutakse ühendust võtta Lääne politseiprefektuuri organiseeritud kuritegevuse talitusega telefonil 5342 1841 või politsei lühinumbril 110.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles