Väike hinnavõit ei motiveeri veel paketti vahetama

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi on alustanud kaugloetavate elektriarvestite paigaldamist ja Pärnumaa koduklientidel on välja vahetatud juba 3700 arvestit. Kõik arvestid peavad vahetatud olema 2016. aasta lõpuks.
Elektrilevi on alustanud kaugloetavate elektriarvestite paigaldamist ja Pärnumaa koduklientidel on välja vahetatud juba 3700 arvestit. Kõik arvestid peavad vahetatud olema 2016. aasta lõpuks. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peagi on saabumas külmem ja pimedam aeg, mistõttu oleks mõistlik välja otsida oma elektriarved ja pidada aru, kas senine elektripakett teile ikka kõige kasulikum on.

Kui läinud aasta lõpul valiti elektripaketti pelgalt ennustuste põhjal, siis enne suve otsustas osa inimesi madalama börsihinna tõttu senise paketi selle vastu vahetada. Juunis üllatuslikult kõrgeks hüpanud börsihind on tarbijad taas segadusse ajanud.

“Muidugi on mõistlik oma lepingut uurida ja pakkumisi võrrelda, ent vahetada näiteks fikseeritud hind börsihinna langedes kohe muutuva hinna vastu, on ennatlik,” kõneles Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik. “Seda näitas tänavune suvi – kuna külmal perioodil olid börsil hinnad madalal, usuti, et suvel langevad need veelgi. Läks aga vastupidi. Valitud strateegiale tasub vähemalt lepinguperioodi lõpuni kindlaks jääda ja alles siis analüüsida, kas seda muuta või mitte.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles