Loomakasvatajatele jagus ligi 19 miljonit toetuskrooni

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht/Sakala.

Loomakasvatusehitiste investeeringutoetuste teise taotlusvooru tulemusena määras põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) 86 avalduse alusel ligi 295 miljonit krooni toetust, sealhulgas sai Pärnumaalt kümme taotlejat kokku 18 621 861 krooni.


Suurim, ligi kaheksa miljoni kroonine silohoidla ja -platsi ning lägahoidla ehitus on teoksil OÜ Halingas. OÜ Uulu Mõis plaanib üle kolme miljoni toetuskrooniga uuendada farmi juurdepääsutee ja sõnnikuhoidla, osta ja paigaldada lägapumpla seadmed.



Üle kahe miljoni krooni investeeringutoetust said AS Vahenurme Agro, et nüüdisajastada sigala ja ehitada 60kohaline poegimislaut, ning OÜ Mändaluse Farm, kus on käsil laguun-tüüpi vedelsõnnikuhoidla ning lauda tehnosüsteemide ehitamine. Poolteist miljonit krooni toetust sai OÜ Loodusveis lauda juurdeehituse tarvis.



Ülejäänud viie toetusesaaja vajadus ulatub 43 225 kroonist 383 588 kroonini, et ehitada uusi lautu, ajakohastada vanu või soetada loomakasvatusehitiste sisseseade.



Loomakasvatusehitiste investeeringutoetuste meedet 1.4.2 rahastab 75 protsendi ulatuses maaelu arengu Euroopa põllumajandusfond ja 25 protsendiga Eesti riik. Toetus jõuab taotleja kontole, kui investeering on kahe aastaga tehtud, kuludokumendid korras ning kontroll rahakasutuse sihipärasuses veendunud.



Toetuse saajate nimekiri on PRIA kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles