Martti Keel ja Rauno Liivrand EM-pronksid

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Keel (vasakul) ja Rauno Liivrand.
Martti Keel (vasakul) ja Rauno Liivrand. Foto: Rainer Vassiljev

Hispaanias Espinhos lõppenud kuni 18aastaste rannavõrkpallurite Euroopa meistrivõistlustel said Pärnu võrkpalliklubi noormehed Martti Keel ja Rauno Liivrand pronksmedali.


“Mul on tõsiste spordipoiste edu üle väga hea meel,” ütles nende saalitreeningute juhendaja Johannes Noormägi. “Sügisest Pärnu esindusmeeskonna sidemängijaks hakkav Martti on meeletu võitleja. Nurgaründaja Rauno veel esindusmeeskonda ei küüni, aga kõva võitleja omadused on temalgi.”



Martti Keel, kelle isa Avo jõudis rannavõrkpallurina Atlanta olümpiale ja kogus hulga Eesti meistri kuldasid, kuid kes rahvusvahelise tiitlivõiduni ei jõudnud, alistas koos Rauno Liivrannaga Espinhos alagrupis vähem kui pooletunniste mängudega 2:0 nii Portugali, Poola kui Sloveenia paari.



Põhitabelis saadi kergelt 2:0 jagu ka tšehhidest, alles siis läks võistlus eestlastele pingeliseks. Teises ringis võitsid Keel-Liivrand 43 minutiga 2:1 (-12, 17, 11) Kreeka paari Kokkinakis-Dimitriadis, ja kolmandas ringis 44 minutit kestnud mängus 2:1 (-19, 16, 13) itaallased Andreatta ja Baratto.



Esimene ja ainsaks jäänud kaotus tuli poolfinaalis, kus jäädi 1:2 (-19, 22, -12) alla Horvaatia paarile Niksa-Mate.



Pronksimängus võitsid Keel ja Liivrand 47 minutiga 2:1 (20, -23, 7) venelasi Bõkanovit ja Bolgovit.



“Eelmisel EMil kaotasime kõik mängud. Nüüd üritasime paremat ja oleme õnnelikud, et õnnestus,” ütles Martti Keel medalivõidu järel.



Meistriks tuli Poola paar Losiak-Kantor, kes ei andnud kellelegi geimigi ega kulutanud ühelegi mängule üle poole tunni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles