Betoonimeister: Soome tõrjub Eesti ehitusmaterjali

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nähes, et Eesti firmad suudavad Soome tarnida elemente, on Soome järelevalveorganid alustanud tõsiselt kontrollima kõiki Soome seaduse punkte, et seda teha võimalikult kulukaks ja keeruliseks Eesti firmadele.
Nähes, et Eesti firmad suudavad Soome tarnida elemente, on Soome järelevalveorganid alustanud tõsiselt kontrollima kõiki Soome seaduse punkte, et seda teha võimalikult kulukaks ja keeruliseks Eesti firmadele. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

AS Pärnu Betoonimeistrite nõukogu esimees Jaan Valbet ütles, et nähes Eesti firmade suutlikkust tarnida Soome elemente, on Soome järelevalveorganid asunud põhjalikult kontrollima kõiki Soome seaduse punkte, et teha seda Eesti firmadele võimalikult kulukaks ja keeruliseks.


Valbet rääkis portaalile

ehitusuudised.ee

, et ei piisa sellest, kui Eesti firmadel on Tootmisohje sertifikaat, mille on välja andnud Euroopas akrediteeritud labor ja mis vastab Eesti ja EU standarditele. Soomes on siiani kehtivad ainult Soome normid ja EU standarditele läheb osa tooteid üle alles 2010. aasta kevadel.



„Kindlasti on ekspordivõimalused ja eksport paranenud, võrreldes eelnenud talve ja kevadperioodiga. Aga see tuleb väga raskelt,“ sõnas ta.



„Pärnu Betoonimeistrid käivad selle Soome sertifitseerimise kadalipu läbi, et üks pooleliolev objekt saaks seadusliku aluse Soomes,“ ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles