Eesti Post toob Pärnus pakid koju tasuta

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kandekeskuse vastutav postitöötleja Sille Teearu võtab vastu postipakke.
Pärnu kandekeskuse vastutav postitöötleja Sille Teearu võtab vastu postipakke. Foto: Ants Liigus

Eile avas Pärnus Reldori tööstuskülas uksed Eesti Posti kandekeskus. Just sinna tuleb nüüdsest kogu Pärnumaale saabuv post, mis siis sorditakse ja klientidele laiali saadetakse.


"Põhiolemuselt on kandekeskus postiasutus, mis on orienteeritud kirjakandjate töö korraldamisele ning kus toimub kogu piirkonna kirjade ja pakkide logistika," selgitas Eesti Posti kandevõrguüksuse juht Kaupo Järve.



See, et kõik postipakid nüüdsest Lao 10 kandekeskusesse saabuvad, ei tähenda sugugi, et just sinna neile järele minema peab. Vastupidi, Eesti Posti esmane soov on, et inimesed laseksid saadetised endale koju tuua. Kuni 50kiloste pakkide kojutoomise eest Pärnu linnas lisaraha ei küsita.



"Meie eesmärk on viia võimalikult palju saadetisi inimestele koju kätte," kinnitas Pärnu kandekeskuse juhataja Aino Mirme.



Valige postkontor


Postipakkide kättesaamiseks on Pärnus sellest nädalast kolm võimalust.



Kui pakk jõuab kandekeskusesse, saadab Eesti Post adressaadile koju vastava teate, kus kirjas juhised ja telefoninumbrid edasisteks sammudeks.



Inimene võib pakile järele minna otse kandekeskusesse või tellida selle Akadeemia tänava, Ülejõe Selveri, Port Arturi või Lepa postkontorisse. "Vastavalt tellija soovile saadame paki ükskõik millisesse postkontorisse," sõnas Mirme.



Enne kella 12 tehtud tellimuse korral jõuab saadetis valitud postiasutusse sama päeva pärastlõunal. Kui klient soovib saadetisele järele tulla alles paari päeva pärast, saadetakse see valitud postkontorisse kokkulepitud päeva hommikuks, senikaua hoiustatakse saadetist kandekeskuses.



Kutsuge koju


Kolmandaks pakub Eesti Post võimalust pakk oma koduuksel vastu võtta. Selleks tuleb helistada teatel märgitud kandekeskuse telefoninumbril ja teenindajaga kokku leppida täpne aadress ja aeg, et saadetis üle anda. Kel nii mugavam, võib paki tellida töökohta.



"Me ei saa lubada, et toome paki kohale punktipealt kell 14 või 18, viime selle saajale kahe tunni jooksul," täpsustas Mirme.



Kandekeskuse avamisega samal ajal alustab Eesti Post Pärnus pakkide kojuvedu õhtuti 17-21. "Maakonnas seda teenust ei ole," lisas Mirme.



Pakki saatma võib jätkuvalt minna igasse postkontorisse, samuti kandekeskusesse.



Akadeemia tänava postkontoris pakutakse klientidele kõiki seniseid teenuseid, uudne on vaid, et pakimaja on oma uksed sulgenud ning postipakke võetakse vastu ja väljastatakse suures teenindussaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles