Valter Parve saab UNICEFi aastapreemia

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Parve.
Valter Parve. Foto: Henn Soodla

ÜRO lasteorganisatsiooni UNICEF Eesti rahvuskomitee annab tänavu Sinilinnu aastapreemia kaheksale laueraadile, viiele inimesele ja kolmele organisatsioonile, teiste seas pälvib aastapreemia Tartu ülikooli Pärnu kolledži õppejõud Valter Parve.


Aastapreemiale laekus kokku 47 ettepanekut, kellest Sinilinnu aastapreemia laureaatideks valiti kaheksa.

Tänavused laureaadid on Riina Vändre ja Reet Linna aastatepikkuse kodutute abistamise aktsioonide eest; Kristina Mänd mittetulundusühingute võrgustiku loomise ja vabatahtliku liikumisele kaasa aitamise eest; Pille Lill muusikute toetusfondi tegevuse ja heategevusliku kontserttegevuse eest; Valter Parve noorte sotsiaaltöötajate kasvatamise ja sotsiaaltöö korraldamise eest; ETV "Jõulutunnel" heategevuslike korjanduste eest; Eesti-Hollandi Heategevusfondi Sihtasutus Päikeselill Eesti toetamise eest ja ajakiri Hea Laps seoses oma ilmumise 15. aastapäevaga.

UNICEF Eesti rahvuskomitee juhi Toomas Palu sõnul esitasid Parve aastapreemia kandidaadiks organisatsiooni vabatahtlikud üle Eesti. Parve puhul märgati lisaks noorte sotsiaaltöötajate koolitamisele ka mitmete ühiskondlike aktsioonide eestvedamist, nagu viisakaid autojuhte premeeriv “Austa nõrgemat” ja erinevate turvakodude käivitamine.

Parve jäi preemiat kommenteerides esiti nõutuks ja väitis, et ega ta hästi teagi, millega tunnustuse teenis, sest pole sotsiaaltöövaldkonnas viimasel ajal väga aktiivne olnud. “Selles kirjas, mis sain, tõsteti esile sotsiaaltöö õpetamist. Ei oskagi kuidagi kommenteerida,” ütles Parve.

Kuuldes, et vabatahtlikud märkisid ära tema ühiskondlikud projektid, muutus Parve märksa jutukamakas. “Kui see “Austa nõrgemat” poole kisub, siis mõistan. Oleme kampaaniat teinud kümme aastat, ka järgmisel nädalal otsime ülekäiguraja juures viisakat autojuhti, kes jalakäijale teed annab,” selgitas Parve. “Kui preemia annab seda teemat paremini reklaamida ja aitab kaasalööjaid leida, on asjal mõte.”

UNICEF annab Sinilinnu aastapreemiat välja üheksandat aastat. See ei ole rahaline autasu, vaid eeskätt tunnustus laste heaks tehtu eest.

Tumesinisel sametpõhjal hõbe-valge-sinise tikandiga raamitud pilt on UNICEFi tänu neile inimestele või ettevõtetele, kelle tegevus laste heaks väärib tunnustamist, kes on lastele-noortele eeskujuks või aidanud muul moel kaasa laste olukorra paranemisele.

Sinilinnu aastapreemiad antakse üle reedel Toompea lossi Valges saalis laureaatide pidulikul vastuvõtul. Preemiad annavad üle riigikogu esimees Ene Ergma ja UNICEFi Eesti rahvuskomitee president Elle Kull.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles