Tuule tugevnemine võib põhjustada elektrikatkestusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raske lumi elektriliinide küljes.
Raske lumi elektriliinide küljes. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kolmapäeva õhtuks ja neljapäevaks ennustatav tugev tuul võib põhjustada puude ja okste murdumist elektriliinidele, mis võib suurendada elektrikatkestuste arvu.


Eesti Energia pressiesindaja teatel on elektrikatkestuste oht suurem rannikualadel ja saartel, samuti piirkondades, kus õhuliinid paiknevad metsatrassidel.



Ta lisas, et Eesti Energia Jaotusvõrgu rikkebrigaadid on rikete arvu võimaliku suurenemise tõttu viidud kõrgendatud valmisolekusse. Mõnel juhul võib elektrikatkestuse likvideerimine võtta aega, sest liinide parandamine sõltub ligipääsuvõimalustest ja teedele langenud puude eemaldamisest.



Ilmaennustuse järgi tugevneb kolmapäeval lõuna- ja kagutuul 6-12, saartel 10-15 ja õhtul puhanguti 18-22 m/s. Ööl vastu neljapäeva puhub kagutuul 8-14, puhanguti 17 ja saartel puhanguti 20-24 m/s. Neljapäeval puhub kagu- ja idatuul 8-15, puhanguti 18-22 m/s. Õhtuks tuul veidi nõrgeneb.



Eesti Energia soovitab inimestel varuda alternatiivseid valgustusvahendeid, samuti tuleks jälgida, et mobiiltelefoni aku oleks laetud. Inimestel, kelle maja veevarustus sõltub elektrist, on soovitatav varuda joogivett. Katkestuse korral on soovitatav elektriseadmed välja lülitada, et vältida nende kahjustumist, lisas pressiesindaja.



Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, sest juhtmed võivad olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Elektririketest, katkenud elektriliinidest või liinidele vajunud puudest ja puude okstest palub Eesti Energia teatada rikketelefonile 1343.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles