Enn Hallik: Soomuk või inimene?

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Hallik.
Enn Hallik. Foto: PP

Järgmise aasta riigieelarves pole jälle kohta riigikogu valimiste eel lubadustena kõlanud huviringide rahal. Ehk siis sellel suhteliselt piskul 130 eurol, millega võinuks aastas toetada iga lapse sportimist, muusika õppimist või muud. Kokku on see terve riigi kohta 25 miljonit eurot suur raha, ütles rahandusminister Ligi, ja alles hiljem hakati rääkima loogilisemat juttu, et seni puudub mehhanism raha õiglaseks viimiseks iga nooreni, ja omavalitsused võivad hakata sellest matti võtma.

Mis aga puutub 25 miljoni ületamatult suureks rahaks nimetamisse, siis – samas eelarves on ette nähtud koguni 35 miljonit 1. jalaväebrigaadi kaitsevõime tõstmiseks ja soomukite ostuks. Matame raha rauda, 35 miljonit on riigi selles sahtlis peenraha.

Tundub, et riigiisadel on kultuuri vastu üldse ja kehakultuuri vastu eriti mingi vimm või foobia. Teatavasti suureneb kogu riigieelarve järgmisel aastal, suureneb ka kultuurieelarve, aga seda vaid Eesti Rahva Muuseumi summaga. Kogu muu kultuur jääb vanamoodi, ja minister Rein Lang jutustab raadios lobedalt, et raamatukogutöötajate palgad on kohalike omavalitsuste mure, kultuuriobjekte peaksid ikka kohalikud endale rajama ning mitte riigilt küsima, ja üldse, ärge tülitage.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles